dimarts, 10 de febrer del 2015

CV 154

Recordes el Casa de la Vila?

Fotografia portada, Josep Graells

Era un butlletí que es publicava amb certa periodicitat i es repartia per totes les cases. Informava sobretot de l'acció de govern, era un producte publicitari de l'equip de govern finançat amb diner públic, com ho és ara l'Actual.

Si anem al web de l'Ajuntament ja no hi trobem referències d'aquest mitjà, talment com si no hagués existit mai. 

En l'època de govern convergent es podien consultar alguns números, i des de que hi ha el govern del PSC s'han retirat de la xarxa. 

Segur que tots els números en format paper es poden consultar a l'Arxiu Municipal, però ja que tenim un ajuntament tant transparent i eficient electrònicament, sorprèn que s'hagi decidit això amb un mitjà de comunicació municipal, que ofereix una informació que pot interessar a qualsevol persona.

En aquest primer número (el 154) que pengem hi ha informació diversa: d'habitatge públic que tenim a Castellar (ben poc), una imatge de la Montserrat Gatell amb el Bustos reclamant millores en les comunicacions entre Castellar i Sabadell (us sona això?), l'inici de les obres del Joan Blanquer (recordeu quan les escoles tenien barracons?), que Castellar ja supera els 20.000 habitants (segons alguns pronòstics ja hauriem de ser 25.000), la constitució de la Taula Migració (fita d'una entitat ciutadana molt activa: Castellar Solidari, del nou cànon de l'aigua (un tema encara molt vigent), de l'inauguració del bar Calissó, del canvi de president de l'Associació de Comerciants, que la zona blava és una de les més econòmiques de la comarca (tots diuen el mateix), que 160 persones van trobar feina a través del DPEIO (això ara és impensable), dels 20 anys de la Biblioteca Antoni Tort, dels inicis de Macedònia, de la Mostra d'Oficis Artesans (us en recordeu...?)... notes que expliquen part de la història d'aquest poble.


A partir d'ara anirem penjant i comentant la resta de números que tenim.

*Opineu i digueu el que us sembli, els comentaris són oberts a tothom.

2 comentaris:

  1. M'agrada la iniciativa de recordar el "Casa de la Vila". Es part de la nostra historia, a vegades una mica esbiaixada, però és el que hi ha.

    Si en voleu consultar algun, jo els tinc tots, igual que també guardo "l’Actual" des del primer numero. Son molts anys de fotografies i en general de moltes bones estones. Felicitats!!!

    ResponElimina