divendres, 27 de febrer del 2015

CV - 141 "de quan CiU guanyava les eleccions a Castellar"


En aquest Casa de la Vila de desembre de 2003 es poden veure els resultats a les eleccions europees. En el butlletí es diu que CiU guanya per setena vegada consecutiva. En la llista de resultats podem veure el Moviment Social Republicà i els 35 vots que van obtenir, uns quants membres de la llista eren de Castellar.

En aquest mateix butlletí ja s'anunciava que l'alcalde Lluís Corominas marxava al Parlament de Catalunya, junt amb Pilar Dellunde (ERC).

També es presenta un Pla d'Accessibilitat, del que encara n'hi ha massa tasques pendents.

Les ordenances fiscals, a l'any 2004 de deixalles es pagaven 82,30€ al nucli urbà i 92,60€ a les urbanitzacions, la xifra actual és de 136,40€ a tot el municipi.

Hi ha també una predicció de creixement per l'any 2013 on diu que a Castellar hi haurà entre 22.000 i 25.000 habitants. El 2014 vam ser 23.440 habitants.

Aquesta època també era la del motorista Dani Pedrosa, a qui es va declarar fill predilecte del municipi.

Un extens reportatge sobre els 25 anys del CAC (Club Atlètic Castellar), mentre que el CEC acabava de fer els 50.

Nota sobre els premis del Certamen Literari Joan Arús, fa entrega dels premis la Montse Gatell, just abans que fos la primera alcaldessa de Castellar.

També s'anuncia l'edició del segon número de "Recerca" de l'arxiu municipal, aquesta revista s'ha deixat d'editar des de que hi ha el govern socialista, deu ser que la història del poble no els interessa massa.

Es parla també del model de Ludoteca de Castellar i la seva implantació a una localitat xilena (Quilpué), d'actes culturals com l'Hora Golfa del Conte, teatre, música i La Mandràgora, dels 100 anys de Maria Pladellorens, de la marxa de regularitat...

i arribem a l'apartat dels partits polítics: 

PP: "Gràcies a una intel·ligent combinació d'estabilitat i reformes, avui tenim més creixement que mai, es crea més ocupació i de més qualitat, tots paguem menys impostos i el nostre nivell de benestar és ja comparable al dels països més avançats d'Europa"... 
Mare meva, tothom ho veia a venir, però els partits polítics miraven cap a un altre cosat!!!

PSC: "És molt senzill parlar de participació quan s'especula sobre quin ha de ser el futur de Castellar d'aquí a deu anys vista, tal com passa, posem pel cas, amb el Pla Estratègic. Ara bé, quan del que es tracta és de resoldre conflictes ben presents... la solució és ben senzilla... es tira pel dret."... 
En aquest escrit es qüestiona la gestió de CiU envers els veïn del carrer Jaume I que van recollir signatures contra de la ubicació de l'escola Joan Blanquer (al costat de l'ambulatori), carrer on ara hi ha unes pancartes en contra de l'Ignasi per la mala gestió en la parada del bus.

CiU: "Si els èxits s'han de mesurar depenent dels objectius marcats i els objectius assolits, CiU s'ha de felicitar per la gran tasca de mobilització feta, per la consolidació del seu candidat i pel majoritari suport que, arreu de Catalunya, la ciutadania hi ha dipositat."
Com han canviat les coses a Castellar! El 2007 CiU va tenir una bona patacada, amb trànsfuga inclòs. El 2011 va seguir la tònica i ara hi ha qui diu que de trànsfugues en són 3.

ERC, que en aquell temps estava al govern parla de comerç local i ICV/EUA, ja començava a anunciar la crisi que tothom entreveia, menys alguns.

Aquí pots veure el número 141 desembre 2003

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada