diumenge, 15 de febrer del 2015

CV 139 - Quan els plens es feien al Palau Tolrà


Aquest és el primer número que es va penjar en format PDF, és del setembre de 2003 i encara hi havia d'alcalde el Sr. Lluís Coromines. 

La Festa Major que s'anuncia en aquest número va marcar un abans i un després en la lluita contra les agressions feixistes a Castellar. El problema ja feia temps que durava i els joves afectats ja s'havien presentat diverses vegades a l'Ajuntament per denunciar-ho. En aquest web de la Plataforma Ciutadana contra el Feixisme, podeu veure el llistat d'agressions entre el 1999 i el 2007. 

En aquest número també es parla:

  1. De l'Espai Tolrà quan es començava a rehabilitar com equipament municipal. També esmenta diferents inversions en equipaments públics i de l'inici de la construcció de l'escola Joan Blanquer, que s'ubica en un espai que inicialment no s'havia previst per una escola si no per una futura ampliació de l'ambulatori o fins i tot s'havia dit per fer-hi llars tutelades per a gent gran.
  2. La Ronda de Tramuntana, que és el tram que enllaça la baixada del Bonavista amb la Ronda. 
  3. Hi ha també la crònica del Ple, quan encara es feien a l'entrada del Palau Tolrà, un lloc més accessible i potser amb més capacitat de públic que on es fa ara. En aquest ple també es van tractar les retribucions a regidors i partits polítics.
  4. La construcció de la Plaça dels Horts, on hi havia la coneguda jardineria de l'Alemany.
  5. També parla dels gossos de recerca dels bombers, de noves inversions privades a la Fàbrica del Vidre, de la promoció del transport urbà, de noves normatives per passejar gossos perillosos, de quan es feien els casals de vacances, de l'estrena del nou portal d'internet, del programa de Festa Major, de l'exposició en record de Xavier Caba, del Joan Cortiella i la implicació amb l'UE Castellar, de la programació de l'Auditori, abans que hi comencessin les obres.

    i de més coses...
Pel que fa a comentaris dels grups municipals destacar aquest paràgraf del PSC:

"La democràcia també són formes. Ja sabem que qui té més vots guanya però el que no es pot pretendre és silenciar l'oposició. Pel fet d'estar a l'oposició no volem renunciar a participar en el govern de la nostra vila, no volem renunciar a fer propostes que moltes vegades seran millors que les de l'equip de govern i que aquest faria bé d'aprofitar-les, no volem renunciar al fet que aquestes propostes siguin públiques i conegudes pels ciutadans, i considerem que és absolutament legítim treure profit polític de les iniciatives, fruit del nostre enginy o del nostre esforç."

Llàstima ! ! ! això que deien quan eren a l'oposició no ho han exercit mai amb tots aquests anys que governen. 

Aquí pots veure el número 139 de setembre de 2003

*Esperem els vostres comentaris que segur que enriquiran i milloraran el contingut d'aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada