diumenge, 15 de març del 2015

CV - 143 "Enderroc de les naus de la Plaça Major"


El CV-143 de març de 2004, presenta el PAM, entre d'altres diu: "Dur a terme les transformacions urbanístiques de la plaça Major i l'Espai Tolrà, dos projectes que són clau per al futur de la nostra vila: d’una banda, per revitalitzar el centre de la vila gràcies a un nou mercat municipal, un aparcament soterrat i un nou complex cultural; de l'altra, per crear un nou eix d'atracció lúdic i cultural que permeti cobrir alguns buits en l'oferta privada: hotel, cinemes i restaurants."

Mercat municipal? Si amb Mercadona a dins i amb relleu constant a la parades del poble.

Aparcament soterrat? També, però amb horaris molt limitats i tancat els diumenges i amb entrada i sortida de camions pel Passeig Tolrà per que no es va calcular bé l'alçada de l'entrada pel passeig. També té alguns problemes d'accessibilitat.

Complex cultural? El Mirador segueix tapant el campanar i la Mola això que tant preocupava a la Plataforma Castellar en Positiu, per veure-ho cal pujar al terrat. Hi ha qui diu que al Mirador hi ha l'escola d'informàtica més cara d'Europa, a la resta de l'edifici hi ha serveis municipals, alguna sala d'exposicions i sales a disposició d'entitats.

Eix d'atracció lùdic i cultural? De tot això a l'espai Tolrà res, ni hotels, ni restaurants... de cinema s'han creat iniciatives des del teixit social: programació de cinema independent, d'autor i en versió original (Club Cinema Castellar), el "Documental del mes" (Cal Gorina) i el festival anual del Bram.

Amb aquest Casa de la Vila, es fa evident el contingut propagandístic que denuncien sovint PSC i ICV. 

En aquests número també s'hi pot veure una foto aèria històrica de les antigues piscines municipals, el lloc on ara hi ha l'escola Sol Lluna, l'enderroc d'una de les naus de la Plaça Major, també es parla de la famosa connexió a la C-58, d'un carril bus, dels estudis del zoo...

I una nota per comentar:
"L’Ajuntament no cedirà les dades del padró si no és per una causa judicial"
Sobre aquest tema la pregunta és com aconsegueix l'alcalde Ignasi Giménez les dades de particulars per enviar felicitacions i cartes personals amb fins populistes a gent del poble?

Segons aquest article:
“en l'exercici de la nostra autonomia municipal, no donarem les dades del padró si no és perquè ens les demana un jutge que instrueix una causa penal o bé un òrgan que sol·licita dades de persones immerses en procediments judicials”.   

L'alcalde pot accedir al padró per felicitar als pares dels nous nadons o felicitar aniversaris dels vilatans?

A les notes dels partits, CiU insisteix amb el PAM, ERC parla de comunicacions, connexió B-124/C-58, tren, carril bus i puntualitat al servei de bus de Castellar..., el PP parla de la crisi del tripartit arrel de la trobada de Carod amb ETA i PSC insisteixen amb temes tant referents al PAM com de funcionament general i de nou sobre comunicacions: "El que és més perillós és que acabi quallant el discurs que tot ho fem “participativament”, amb els ciutadans, quan el que està planejat construir a la plaça Major no té gaire a veure amb el projecte que van triar els veïns. O quan s'ha començat a construir la nova escola Joan Blanquer sense haver fet la reunió que es va prometre als veïns. O quan s'ha rebutjat sense ni tan sols exposar un sol argument intel·ligible, que els propis ciutadans del municipi puguin participar a través d'un canal formal, reglat i vinculant, en un consell sobre els mitjans de comunicació municipal".

El PSC reclamava insistentment un consell sobre els mitjans de comunicació, però per a què?
Serveix d'alguna cosa el que s'ha creat pels mitjans de comunicació municipals? Es convoca dos o tres cop a l'any i està totalment dirigit des del mateix equip de govern i ja no parlem del que es refereix a  la participació ciutadana.

*No és possible esmentar tots els temes que es publiquen en cada butlletí, però estarà bé que si al llegir-lo vols comentar o opinar sobre alguna cosa d'aquest Casa de la Vila o del que es comenta aquí, segur que enriquirà el contingut d'aquest espai.

Aquí pots veure el número 143 març 2004 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada