dissabte, 7 de març del 2015

CV - 142 "cinema, bucs d'assaig, hotels..."


Aquest número de febrer de 2004 parla del ple de pressupostos de desembre de 2003 d'un total de 24.171.650 euros. El pressupost aprovat a Castellar pel 2015 ha estat de  23.152.603 euros

L'Espai Tolrà i la Plaça Major eren uns projectes que generaven expectatives al municipi. 

A l'Espai Tolrà es deia que s'hi farien cinemes, algun hotel i bucs d'assaig i a dia d'avui no hi ha res de tot això. En aquell temps a Castellar hi havia Acció Jam, una entitat formada per diverses persones vinculades amb la música local, un dels objectius d'aquesta entitat era aconseguir que hi hagués uns bucs d'assaig a Castellar, una reivindicació que ja venia de lluny. Aquesta proposta permetia pensar en un espai cívic, un punt de trobada d'oci i cultura, però no va prosperar.
També semblava que tot això es podria generar a la Plaça Major, dins l'antic mercat o fins i tot en el mateix edifici pantalla. Malgrat s'anomeni centre cívic al Mirador, no és el model que es volia, ni està servint a aquests fins, és un  un espai per a reunions i amb alguna sala d'exposicions de difícil accés.

En definitiva falses promeses que segueixen sense ser ateses però ben vigents.

També es diu que durant l'any 2003, 940 persones van trobar feina a la borsa del DEPEIO, només cal veure els gràfics que publica l'Idescat i comprovar com malauradament s'ha girat la truita.

Ja es parla de l'inici de les obres del Joan Blanquer i també de la nova zona industrial a Can Bages, un espai polèmic que de moment tampoc aporta res a Castellar a part de més deute i carrers deserts amb parcel·les plenes d'herba.

Una altra castellerenca feia 100 anys, la senyora Josepa Cahiz.


També la notícia on es diu que s'encarrega un estudi per saber les necessitats dels joves. Ja és ben curiós que haguem de pagar i recórrer a tant estudis per coses semblants, en el fons deu ser una manera de poder justificar que es fa alguna cosa, en aquest cas pel jovent.

... i moltes coses més d'aquell temps, fins arribar a l'apartat d'opinió dels grups municipals. 

Val la pena llegir l'article que va escriure en aquell moment el PSC sobre mitjans de comunicació local - "El que des del nostre grup municipal volem és que els mitjans de comunicació tinguin un altre estil, un estil que s'acosti molt més a un servei públic d'informació que no pas a la mera propaganda institucional." 
- "Però també necessitarem que des de l'Ajuntament no es patrimonialitzin els mitjans de comunicació, com si fos una extensió més de l'àrea d'Alcaldia o del gabinet de comunicació, i s'aposti per canviar de perspectiva globalment", ha canviat alguna cosa d'aquestes que denunciaven a l'any 2003?

Per de CiU, el fum es posa a l'Espai Tolrà - "A més, el projecte també preveu disposar de dues naus més, polivalents per a l'ús d'entitats i l'espai per a assajos que moltes de les entitats castellarenques necessiten, així com els bucs d’assajos per a grups de música local que es gestionen des de joventut."
Després de més de 10 anys no conté res d'això que es preveia. Potser l'estudi de joventut que van encarregar no arribava a aquestes conclusions?

ERC com que estaven dins del govern, havien de defensar el pressupost que havien aprovat i posaven èmfasi amb la partida de les polítiques socials. 

El PP, "Per tots vosaltres, el meu cor plora", un escrit en defensa dels animals, un tema que no s'ha encarrilat fins que part de la ciutadania no s'ha mogut i s'ha implicat fent propostes.

I ICV, denunciaven la manca de transparència en el pressupost aprovat.

*Estarà bé que hi diguis la teva, segur que saps moltes coses més i pots precisar millor alguns dels comentaris que es publiquen aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada