dijous, 16 d’abril del 2015

CV - 147 "De Corominas a Gatell"



La portada d'aquest número és una clara mostra del que era o pretenia ser el Casa de la Vila, tal com deia en el seu dia l'actual alcalde Ignasi Giménez, al Casa de la Vila, 170 - març 2007.

Ara, que vénen eleccions, toca posar en marxa projectes paralitzats i amagar així la mala gestió de l’alcaldessa. I, sobretot, gastar-se els diners públics amb propaganda electoral. Sense anar més lluny, aquesta revista que teniu a les vostres mans és un exemple, una revista que paguem entre tots els vilatans i vilatanes.”

Unes reflexions que ara es contradiuen amb el que ell fa amb l'Actual, només cal veure els titulars d'aquests darrers mesos i com s'està mal informant amb la polémica de la perdrera de Vallsallent.

De Corominas a Gatell
Aquest canvi estratègic d'alcaldia no va funcionar, almenys pel que fa a la continuïtat de CiU al poder a Castellar, que ha anat perdent suport quedant actualment amb 4 regidors.

El desgast dels anys passa factura: Feixisme, Can Bages, Zoo... i el PSC també anava prenent lloc i força al veure els resultats electorals d'altres comicis a Castellar que els hi donaven resultats favorables. En aquest casa de la vila els resultats i el mateix PSC ho diu en l'article d'opinió que s'han convertit en el primer referent polític de Castellar.

Ara amb el PSC de Castellar, ens trobem amb una situació semblant, tot i que tothom dona per fet que PSC renovarà, ja farà 8 anys que governen, es presenta un equip sense renovació i es personalitza l'obra de govern sobretot a través de la simpatia de l'Ignasi. Aquesta Ignasi-dependència que ha sabut generar a través de les xarxes socials, l'ha convertit amb la persona que sembla que ho pot i ho resolt tot. L'Ignasi ha après molt bé l'art del Lluís Corominas del copet a l'esquena. La simpatia que genera portant una bossa vermella a totes les cases i enviant les felicitacions d'aniversaris o el que calgui, són estratègies que encara funcionen, per això ell les fa servir per mantenir el vot, és a dir per mantenir-se al poder.

Abans d'aquestes eleccions es deia que l'Ignasi ja no es tornaria a presentar, també es deia d'altres regidors, però de moment això no és així. Veurem però si l'estratègia d'aquest equip de govern no serà la mateixa que van dur a terme Ciu a l'any 2004 i a mitjans de mandat sorprenen amb alguna renovació. Si és així algunes persones que tant confien amb "l'Ignasi el seu alcalde" potser tindran alguna decepció, tot i que ja s'ha demostrat unes quantes vegades que les seves promeses sovint no es compleixen: rebaixes de sous als regidors, arribada del tren, instil·lacions de plaques solars, habitatge públic, Can Bages...

I és que com ens ho farem sense aquest déu omnipresent i protector que ho aten i ho resolt tot? 

-Llegiu aquest Casa de la Vila, hi trobareu opinions diverses sobre el relleu i un reportatge extens del que ara és parlamentari al Parlament de Catalunya.

En l'apartat d'opinió dels partits: CiU s'acomiada, ERC parla del zoo, PP vol crear un departament d'assumptes europeus i el PSC dóna lliçons de com creuen que s'han de fer les coses.

Doneu-li ullada i deixeu les vostres reflexions, segur que serviran per recordar i saber més coses d'aquest recent passat de Castellar.


Aquí pots veure el número 147 estiu 2004

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada