dissabte, 25 d’abril del 2015

CV - 148 "Manifest antifeixista"

La foto de portada és de Jordi Serra.


Setembre de 2004, després de la Festa Major, Montse Gatell fa el seu primer editorial com alcaldessa de Castellar, precisament parlant del sentit i el que és la Festa Major d'aquest poble.

Aquesta Festa Major, segueix la del 2003, la que malauradament no s'oblidarà amb molt anys pels lamentables fets que van moure tot el municipi, en van parlar a totes les televisions, la policia nacional antidisturbis va carregar brutalment contra la gent de Castellar, mentre els feixistes reien a les seves esquenes.

Amb la nova alcaldessa es presenta una renovació en l'estructura del govern, la darrera de CiU, ja que al 2007 va entrar el PSC amb l'Ignasi Giménez al capdavant.

Es parla d'un manifest que es va consensuar amb la Plataforma Antifeixista. Can Bages apareix en el ple municipal, s'aprova el text refós que contempla la inclusió de la construcció d'una rotonda per millorar l'accés a Can Bages, aquesta rotonda que es deia que era el precedent al desdoblament de la B-124, del que encara es parla.

També es parla de donar suport als emprenedors i ja es diu que el 2008 tindrem una nova escola a les antigues piscines, val la pena veure la foto aèria. L'escola més cara de Catalunya es va inaugurar el 2010. Recordem la caiguda d'un mur i tots els entrebancs tècnics i econòmics que hi va haver, haurem de buscar a l'hemeroteca,el tema s'ho val.

La recollida dels residus orgànics a totes les cases, un tema amb que el que caldria fer molt més per que no hem avançat gaire. Quin sentit té fer viatjar amunt i avall les deixalles orgàniques, podriem estalviar el cost d'aquesta recollida i ubicar compostadors públics per generar directament el compost i aprofitar-lo.

En l'apartat polític, CiU parla d'equipaments educatius, potser aquest va ser un altra calvari que els va portar a l'oposició. La manca de previsió i mala gestió en aquest tema, va suposar enfrontaments amb la comunitat educativa i una aglomeració d'estudiants a les escoles i institut, ara això ja ha canvia, fins i tot sembla que alguna escola perdrà alguna línia, com han canviat les coses amb pocs anys! Polígons sense naus i escoles sense nens...

PSC parla del manifest antifeixista, en l'escrit però reclamen que Corominas hauria d'haver acabat el compromís del seu mandat i no deixar l'alcaldia fins que s'acabés la legislatura. Fora bo saber si l'alcalde Giménez serà conseqüent amb això que afirmaven aleshores i si ara que es presenta de nou acabarà el mandat, no seria gens extrany que per donar pas a un nou relleu acabessin fent el mateix. Però que en prenguin nota, això a CiU els va portar a l'oposició.

Iniciativa parla de participació, reclamant que se'ls tingui en compta amb allò que s'aprova en el ple per unanimitat.

El PP, segueix amb la segona entrega per la creació d'un departament municipal específic per assumptes europeus.

Doneu-li ullada, segur que hi haurà alguna cosa que us agradarà recordar i alguna cosa més interessant a comentar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada